Tentoonstelling Da van Daalen

Museum Beelden aan Zee -tijdelijk gesloten- opent weer op Goede Vrijdag, vrijdag 7 april.

De grote Henry Moore-expositie is dan open en mijn werk is te bekijken in de Quist-vitrine.

 

Vrijdag 7 april ben ik aanwezig tussen 13.00 en 16.30 uur.
Laat me weten als je die middag het museum bezoekt, dan kijk ik naar je uit.

Voor bezoekersinformatie -tijdsloten- zie de website van het museum.

De expositie ‘De derde zijde van de penning’ duurt nog tot 25 juni.

 

Met vriendelijke groet,

Da van Daalen

Atelierbezoek

Atelierbezoek

Op 20 mei 2023 zal van 11.00 tot 13.00 uur een bijzonder ‘atelier’bezoek plaatsvinden. In Teylers Museum bekijken wij dan de expositie van de penningen die Hans de Koning aan Teylers heeft geschonken. Hans zal de expositie toelichten vanuit het perspectief ‘verzamelwoede’. Tevens zal Jan Pelsdonk ons een blik laten werpen in het numismatische depot van het museum.

Aanmelding voor dit bezoek is mogelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van uw naam en atelierbezoek 20-5-2023.

Op zaterdag 24 juni 2023 om 13.00 uur is een bezoek gepland aan het atelier van Olivier Julia in Amsterdam-Noord. Olivier Julia maakte voor de Vereniging voor Penningkunst de fraaie penning Intersection Lumineuse (2022).

Aanmelden voor dit bezoek kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwe website

Zoals u ziet is onze website in een nieuw jasje gestoken. Dank aan Maurice Molenaar die de nieuw website bouwde op een nieuwe versie van Joomla en ons ook verder ondersteunt. De broers de Goeje hebben vele uren doorgebracht met het vullen van de sjablonen omdat de verouderde opmaak niet meer te gebruiken was. En door alles zelf te vullen hebben we veel geld bespaard, vooral de catalogus was een hele toer. We hopen dat u er weer plezier van hebt.

Penningen 2023

Inschrijven op de penningen 2023 kan vanaf nu t/m 1 juli

  • Hoe krijgt u de Wallace penning thuisbezorgd? VPK leden: door €150,- over te maken op Vereniging voor Penningkunst, NL65 INGB 0000096820 ovv 'Wallace' plus naam en adresgegevens of lidnummer. U krijgt een bevestiging van ontvangst. Uitlevering in het najaar.
  • Hoe krijgt u de Symbiose penning thuisbezorgd? door €115,- over te maken op Vereniging voor Penningkunst, NL65 INGB 0000096820 ovv 'Symbiose' plus naam en adresgegevens of lidnummer. U krijgt een bevestiging van ontvangst. Uitlevering in het najaar.

U kunt ons ook mailen en vragen om altijd beide penningen te krijgen, dan krijgt u een factuur en elk jaar twee penningen tot wederopzegging.

Niet-leden kunnen de penningen verkrijgen door €300,- resp, €230,- over te maken. 

Lees meer …Penningen 2023

Collectie Hans de Koning

Teylers Museum

Nadat Hans de Koning (1929) in 2014 zijn collectie hedendaagse penningkunst aan Teylers Museum heeft geschonken, is hij vol overgave doorgegaan met verzamelen. Daarbij heeft hij veel atelierbezoeken aan beeldhouwers-penningmakers gebracht. 

Recent is hier een tweede grote schenking uit voortgekomen, die het onderwerp vormt van een nieuwe tentoonstelling. De collectie-De Koning omvat inmiddels 450 voorwerpen, met name ‘beeldhouwerspenningen’: penningen als kleine, handzame beeldhouwwerkjes. Daarnaast is De Koning erg geïnteresseerd in het grensvlak van de penningkunst; wat kan wel of niet onder het begrip ‘penning’ worden gevat? 

De tentoonstelling is tot en met 4 juni aanstaande te bezichtigen. 

© Vereniging voor Penningkunst