Nieuwe website

Zoals u ziet is onze website in een nieuw jasje gestoken. Dank aan Maurice Molenaar die de nieuw website bouwde op een nieuwe versie van Joomla en ons ook verder ondersteunt. De broers de Goeje hebben vele uren doorgebracht met het vullen van de sjablonen omdat de verouderde opmaak niet meer te gebruiken was. En door alles zelf te vullen hebben we veel geld bespaard, vooral de catalogus was een hele toer. We hopen dat u er weer plezier van hebt.

Penningen 2023

Tijdens de ledenvergadering van 22 april in het Teylers Museum worden de penningen 2023 gepresenteerd. Zij zijn ontworpen door Jens Pfeifer (glas, 'symbiose') en Loes Schellekens (brons of zilver, 'The Wallace Line')

Lees meer …Penningen 2023

Collectie Hans de Koning

Teylers Museum

Nadat Hans de Koning (1929) in 2014 zijn collectie hedendaagse penningkunst aan Teylers Museum heeft geschonken, is hij vol overgave doorgegaan met verzamelen. Daarbij heeft hij veel atelierbezoeken aan beeldhouwers-penningmakers gebracht. 

Recent is hier een tweede grote schenking uit voortgekomen, die het onderwerp vormt van een nieuwe tentoonstelling. De collectie-De Koning omvat inmiddels 450 voorwerpen, met name ‘beeldhouwerspenningen’: penningen als kleine, handzame beeldhouwwerkjes. Daarnaast is De Koning erg geïnteresseerd in het grensvlak van de penningkunst; wat kan wel of niet onder het begrip ‘penning’ worden gevat? 

De tentoonstelling is tot en met 4 juni aanstaande te bezichtigen. 

© Vereniging voor Penningkunst