1024px Dominicanenklooster
 
 
Uitnodiging voor de Algemene ledenvergadering van de VPK 2018
 
 

Tijdstip: zaterdag 7 april 2018. Inloop vanaf 9.30 uur, begin vergadering 11.00 uur.
Locatie: de refter van het Dominicanenklooster in Zwolle. Assendorperstraat 29|.
Catering: voor de lunch kunt u zich opgeven door €20 (of maal aantal personen) over te maken op onze rekening NL65 INGB 0000096820 ovv ALV 2018, uiterlijk 29 maart.
Verzoek:  we willen de vergadering opluisteren met een ad-hoc tentoonstelling van dierbare of interessante penningen van onze leden, vooral ook niet-VPK penningen. Daarvoor plaatsen wij in de zaal enkele vitrines waar u uw penning gedurende deze dag veilig kunt neerleggen met een bijschrift. We hopen dat we daarmee een leuke site-tentoonstelling bij de vergadering hebben om te bekijken: vooraf, in de pauze of tijdens de markt. U kunt op elk moment uw penning weer meenemen als u huiswaarts gaat.
Kunstenaars: er zullen twee presentaties zijn over twee prachtige aanwinsten in 2018: Simon Oud zal over zijn werk vertellen en dit koppelen aan de nieuwe, zinken en abstracte inschrijfpenning en Jet Schep zal vertellen over de ‘Malala’ portret-jaarpenning. U kunt de eerstelingen van deze penningen ter plekken bekijken en in uw hand houden.
Penningmarkt: na de lunch, om ingeveer half twee, kunt u zoals gebruikelijk met 10% korting op de ledenprijs onze penningen aanschaffen. Ook zullen er leden-kunstenaars zijn die penningen aanbieden tegen gematigde prijzen. De kunstenaars kunnen een tafel reserveren door te mailen naar info@ penningkunst.nl
Rondleiding: na de lunch kunt u een rondleiding krijgen door het klooster en de kerk waar nog daadwerkelijk Dominicanen gehuisvest zijn.

 
We hopen veel leden te ontmoeten, tot ziens!
Rein de Goeje
 
Kloosterzaal 03 1024x677
de refter van het dominicanenklooster in Zwolle

Boek

 

Wienecke publicatie Flyer

Johannes Cornelis Wienecke 1872-1945, medailleur en stempelsnijder

Standaardwerk over de belangrijkste medailleur, ontwerper en stempelsnijder in de eerste helft van de 20e eeuw verbonden aan 's Rijks Munt
Auteurs: Marie-Astrid Pelsdonk (eindredactie), Susan Adam, Nico Arkesteijn, Peter van de Lijke, Jan Pelsdonk, Jille Westerhof
Uitvoering: Formaat 18,9 x 24,2 cm, 520 pagina’s, harde omslag, Vierkleurendruk, rijk geïllustreerd
Inhoud: Kunsthistorische biografie (54 pagina’s)  Wienecke: “Het gebruik van de verkleinbank voor stempelvervaardiging” (6 pag.)  

Over Wienecke’s muntwerk (30 pagina’s)
Een beeld uit brieven (164 pagina’s)  
Catalogus van zijn munten, gaspenningen, rijwielbelastingplaatjes, penningen, plaquettes en ander werk (220 pagina’s, 468 nummers, vrijwel alle afgebeeld!)  
Literatuurlijst en uitgebreide index op personen en onderwerpen (19 pagina’s)

Verschijning: 30 September 2017 Prijs: € 45,= (€ 50,= inclusief verzendkosten) Bestellen: Door overmaking van € 50,= op bankrekening IBAN NL63 INGB 0000 0311 87 ten name van Kon. Ned. Genootschap voor Munt- en Penningkunde onder vermelding van “JC Wienecke” plus uw naam en adres. Let op: Uw bestelling is pas definitief als het bedrag op de bankrekening van het Genootschap is ontvangen. De publicatie wordt u vervolgens binnen twee weken toegestuurd.

 

Atelierbezoeken

U wordt van harte uitgenodigd om een keer mee te gaan. Zeer de moeite waard. Deze bezoeken staan ook open voor niet-VPK leden. Ze worden steeds op de laatste zaterdag van de maand gehouden behalve in juli en december (mits anders in De Beeldenaar gepubliceerd). De organisatie is in handen van Tom Senders.

De komende bezoeken in 2018: 

Deelnemers kunnen zich rechtstreeks opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.