De vereniging

De leden komen jaarlijks bij elkaar om het beleid van het bestuur te bespreken en presentaties van de nieuwe penningen door de kunstenaars bij te wonen. Ook is er een penningmarkt waarbij kunstenaars of leden penningen kunnen kopen en verkopen tegen scherpe prijzen.

Het bestuur

Het bestuur organiseert deze ledenbijeenkomsten, meestal in een kunstzinnige setting zoals een museum. De penningmakers die een opdracht krijgen worden gekozen door het bestuur. Daarvoor maken de kunstenaar-bestuursleden een voorselectie. Zij begeleiden ook de ontwerpers in het hele proces. We streven naar een balans in traditioneel gegoten bronzen penningen en meer experimentele ontwerpen. Internationaal staat nederland bekend om haar hoge kwaliteit van penningmakers en vooruitstrevend beleid. Dat willen we graag zo houden.

Momenteel bestaat het bestuur uit:

Rein de Goeje voorzitter
Jan Kamps secretaris
Jan Leijs penningverkoop
Marius de Goeje penningmeester
Da van Daalen kunstenaar
Henny van Grol kunstenaar

Statuten van de vereniging

ANBI gegevens

IBAN: NL65 INGB 0000096820
KvK nummer: 40531925

De Beeldenaar

De Beeldenaar, tweemaandelijks tijdschrift voor Numismatiek en Penningkunst, is het tijdschrift van het Koninklijk Nederlandse Genootschap voor Munt- en Penningkunde en de Vereniging voor Penningkunst samen. Als lid van de VPK ontvangt u het tijdschrift gratis. Website van De Beeldenaar.

beeldenaarcovers