Wordt lid en bouw met ons aan een veelzijdige collectie!

De VPK verleent jaarlijks opdrachten aan door het bestuur gekozen kunstenaars. Dat kunnen ervaren penningmakers zijn, maar ook kunstenaars die voor het eerst een penning ontwerpen. Deze laatsten zorgen niet zelden voor vernieuwende ideeën en nieuwe materialen. Doordachte vormgeving en beeldende kwaliteit zijn leidend bij elke opdracht. Leden en donateurs ontvangen elk jaar een 'jaarpenning' en zij kunnen inschrijven op een tweede bijzondere penning met een kleinere oplage.

Penningkunst is relatief onbekend en wordt niet meer als vak gegeven op onze kunstopleidingen. We zijn dus een kleine vereniging van liefhebbers maar met internationale statuur. Wij steunen de FIDEM, de wereld-organisatie van penningverenigingen, penningmakers en verzamelaars.

  Wij verkopen exemplaren uit de voorraad van voorgaande jaren (zie onze webshop). Ook laten we penningen ontwerpen voor speciale gelegenheden:  een geboortepenning of een huwelijks c.q. relatiepenning, ook deze zijn hier te verkrijgen. Ons archief bestaat uit zo'n 300 penningen vanaf 1925, zie onderaan deze pagina of bij de catalogus voor achtergrondinformatie. Het penningarchief wordt bewaard in het depot van het Rijks Museum.  

 

 

inschrijfpenning 2017

KNGMP -VPK 2017- Inschrijfpenning
Pier van leest
Vereniging voor Penningkunst (in braille)
& Veertig jaar De Beeldenaar
PlayPause
Slider

 achtergrond informatie 

De eerste 50 bestellers krijgen € 40,- korting, u kunt nu dus voor € 199,- bestellen. Als het aantal van 50 gepasseerd is wordt uw betaling teruggestort en kunt u eventueel opnieuw bestellen voor €239,- We laten het aantal inschrijvingen elke week zien.  Stand verkoop op 26 mei: 30 stuks, dus nog 20 stuks met korting te koop.

Ledenprijs: €239,- Niet-ledenprijs: €478,-

Bestellen? Maakt u het bedrag over o.v.v. naam, adres, lid KNGMP/VPK en: KNMGMP-VPK-penning

 

 

 

Alle VPK-penningen

Slider