Inschrijving gesloten, penningen zijn geleverd aan degene die zich ingeschrebven hadden.

shelter in hand 2000px hoog shelter van alle kanten 2000px

Jaarpenning 2018 'Malala' van Jet Schepp

 

Malala voorzijde klein

Voorzijde
Portret Malala, brons, diameter 75 mm 
Omschrift in verdiepte letters :
MALALA  YOUSAFZAI
 
Malala keerzijde klein
 
Keerzijde :
Quote van Malala verbeeld als rebus:
'One child, one teacher, one book and one pen can change the world.'
 
 

Word lid en bouw met ons aan een veelzijdige collectie!

De VPK verleent jaarlijks opdrachten aan door het bestuur gekozen kunstenaars. Dat kunnen ervaren penningmakers zijn, maar ook kunstenaars die voor het eerst een penning ontwerpen. Deze laatsten zorgen niet zelden voor vernieuwende idee├źn en nieuwe materialen. Doordachte vormgeving en beeldende kwaliteit zijn leidend bij elke opdracht. Leden en donateurs ontvangen elk jaar een 'jaarpenning' en zij kunnen inschrijven op een tweede bijzondere penning met een kleinere oplage.

Penningkunst is relatief onbekend en wordt niet meer als vak gegeven op onze kunstopleidingen. We zijn dus een kleine vereniging van liefhebbers maar met internationale statuur. Wij steunen de FIDEM, de wereld-organisatie van penningverenigingen, penningmakers en verzamelaars.

 

Wij verkopen exemplaren uit de voorraad van voorgaande jaren (zie onze webshop). Ook laten we penningen ontwerpen voor speciale gelegenheden:  een geboortepenning of een huwelijks c.q. relatiepenning, ook deze zijn hier te verkrijgen. Ons archief bestaat uit zo'n 300 penningen vanaf 1925, zie onderaan deze pagina of bij de catalogus voor achtergrondinformatie. Het penningarchief wordt bewaard in het depot van het Rijks Museum.  

 

 

Neuzen in de collectie
Slider